i stomakut Në kancerin e stomakut, një nga llojet më të zakonshme të kancerit , qelizat rriten në mënyrë të pakontrolluar. Nëse qelizat kancerogjene nuk diagnostikohen në një fazë të hershme, sëmundja mund të arrijë të gjitha organet. Faktorët gjenetikë, zakonet dietike, alkooli dhe duhani janë shkaktarët më të njohur të kancerit të stomakut. Përveç kësaj, helikobakteri i patrajtuar bakteret pylori gjithashtu mund të shkaktojnë kancer në stomak. Për diagnozën e hershme, simptoma të tilla si dhimbje stomaku, fryrje, humbje e oreksit dhe humbje peshe nuk duhet të nënvlerësohen; Duhet të konsultoheni me një mjek pa vonesë.

Trajtimi endoskopik i kancerit

të stomakut Trajtimi i kancerit të stomakut bëhet me metoda të ndryshme sipas fazës së zhvillimit të sëmundjes. Metodat e trajtimit endoskopik mund të aplikohen në fazat e hershme. Në fazat e avancuara, zakonisht hiqet një pjesë ose i gjithë stomaku me ndërhyrje kirurgjikale. Në pacientët të cilëve stomaku është hequr plotësisht, një stomak i ri krijohet nga zorrët.

Një nga metodat e përdorura zakonisht në trajtimin e kancerit të stomakut është diseksioni endoskopik i mukozës. Në këtë metodë nuk kryhet asnjë procedurë kirurgjikale. Në të njëjtën kohë, është më e dobishme sepse është një procedurë për heqjen vetëm të indit të sëmurë. Në metodën e diseksionit endoskopik të mukozës, probabiliteti i rikthimit të sëmundjes është shumë i ulët. Kohëzgjatja e procedurës varion nga 15 deri në 90 minuta. Nëse pjesa e marrë nuk është shumë e madhe, pacienti nuk ka nevojë të shtrohet në spital. Në lezione të mëdha, pacienti mbahet nën vëzhgim për 1-2 ditë.

Trajtimi kirurgjikal i kancerit të

stomakut Gjatë operacionit të kancerit të stomakut , hiqen jo vetëm indet kancerogjene, por edhe nyjet limfatike përreth dhe indet dhjamore. Është e rëndësishme të sigurohet një pastrim i plotë për të parandaluar përsëritjen e sëmundjes. Kjo metodë, e quajtur gastrektomia , ndahet në dy në vetvete. Gastrektomia totale nëse stomaku hiqet plotësisht ; nëntotali nëse merren tre të katërtat Quhet gastrektomia . Duke qenë se operacioni kryhet me laparoskopi , bëhen prerje shumë të vogla. Duke qenë se stomaku dhe rrethinat e tij shikohen në detaje me laparoskop, mjeku kryen pa problem ndërhyrjen e nevojshme.

Pas operacionit në stomak, zakonet e të ngrënit duhet të ndryshohen dhe të preferohen ushqimet e shëndetshme. Në të njëjtën kohë, numri i vakteve duhet të rritet me tkurrjen e stomakut. Për diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit të stomakut, Kirurgu i Përgjithshëm Op. Dr. Mund të kontaktoni Özhan Çetindağ.