Si rezultat i zhvillimeve në botën e mjekësisë, kirurgjia e hapur është zëvendësuar me teknika kirurgjikale të mbyllura që ofrojnë avantazhe si për pacientin ashtu edhe për mjekun. Këto metoda, të quajtura edhe kirurgjia laparoskopike , përdoren pothuajse në të gjitha llojet e kancerit nëse plotësohen disa kushte. Kanceri kolorektal është një nga sëmundjet që mund të trajtohet duke përdorur teknika të mbyllura kirurgjikale.

Kanceri kolorektal është një sëmundje e zorrës së trashë. Qelizat kancerogjene mund të shfaqen në rektum ose në zorrën e trashë. Edhe nëse polipet në zorrën e trashë janë beninje në fazën e parë, ato ka të ngjarë të bëhen kanceroze me kalimin e kohës. Me diagnozë të hershme, heqja e polipeve mund të bëhet përpara se të shfaqet kanceri.

Avantazhet e kirurgjisë së mbyllur të kancerit kolorektal

Kirurgjia e mbyllur e kancerit kolorektal duhet të kryhet nga një mjek që e njeh shumë mirë strukturën anatomike të zorrës së trashë dhe me përvojë në këtë fushë. Duke qenë se mjeku tregon me detaje pjesën e brendshme të barkut, ai e di shumë mirë se ku dhe si të ndërhyjë. Duke qenë se pjesa e brendshme e barkut fryhet duke dhënë dioksid karboni, është e mundur të shihet çdo pikë në detaje. Prerjet e bëra gjatë operacionit janë mjaft të vogla. Prandaj, nuk i bëhet asnjë dëm indit muskulor apo ndonjë pjese tjetër.

Procesi i rikuperimit pas operacionit të mbyllur të kancerit kolorektal është shumë më i shpejtë sesa pas operacionit të hapur. Në këtë mënyrë, pacienti nuk duhet të bëjë një pushim të gjatë nga përditshmëria e tij. Dhimbja në pikat e prerjes është në një nivel të ulët. Kur vlerësohet për sa i përket kohës që pacienti duhet të mbahet nën vëzhgim dhe avantazheve të tjera, operacioni i mbyllur i kancerit kolorektal ofron përfitime në çdo kuptim.

Në cilat situata nuk mund të kryhet operacioni i mbyllur i kancerit kolorektal?

Megjithëse metodat laparoskopike janë gjithmonë më të favorshme, disa situata pengojnë që këto metoda të preferohen. Operacioni i hapur mund të kërkohet për shkak të problemit të obezitetit të pacientit, procedurave të mëparshme kirurgjikale ose sëmundjeve trashëgimore të pacientit. Në pacientët që vendosen të bëjnë operacion të mbyllur të kancerit kolorektal , gjatë operacionit mund të kryhet edhe operacioni i hapur. Shkaku më i zakonshëm i kësaj është gjakderdhja e pandalshme. Ata që përjetojnë simptoma të kancerit të zorrës së trashë ose janë diagnostikuar tashmë, Kirurg i Përgjithshëm. Puthje. Dr. Ata mund të rifitojnë shëndetin e tyre me Özhan Çetindağ.