Baloni gastrik, i cili është një nga metodat e preferuara për të humbur peshë, është procesi i vendosjes së një baloni që do të zërë hapësirë në stomak. Kjo procedurë aplikohet edhe tek pacientët me probleme të avancuara të obezitetit për të arritur peshën e nevojshme për operacionin. Pesha që duhet dhënë me balon gastrik është e kufizuar. Për këtë arsye, nuk përdoret si metodë e përhershme e humbjes së peshës për pacientët me indeks të masës trupore 50 e lart. Është një metodë më e përshtatshme për pacientët, indeksi i masës trupore të të cilëve është midis 25 dhe 40.

Efektet e

balonit gastrik Mund të humbisni deri në 40 kilogramë me balonën gastrike të marrë duke përdorur material silikoni. Baloni gastrik mund të fryhet dhe shfryhet sipas shkallës së dobësimit të pacientit. Edhe nëse humbja e peshës nuk ka ndodhur, koha e qëndrimit të balonës në stomak është maksimumi një vit. Kjo periudhë njëvjeçare mund të jetë më e shkurtër në varësi të kërkesës së pacientit. Disa pacientë mund të kërkojnë që tullumbace të hiqet më herët sepse përjetojnë ankesa të tilla si nauze dhe të vjella. Në këtë pikë është jashtëzakonisht e rëndësishme të ushqeheni në përputhje me këshillat e mjekut dhe të përdorni rregullisht barnat e përshkruara, në mënyrë që të mos shfaqen probleme të ndryshme.

A është e dëmshme të fusësh një balonë në stomak?

Edhe pse nuk është një procedurë kirurgjikale, disa pacientë mund ta kenë të vështirë të mësohen me të, pasi baloni gastrik është një substancë që i shtohet trupit më vonë. Të përzierat dhe të vjellat janë ankesat më të zakonshme. Operacioni me balon gastrike nuk kryhet te pacientët me sëmundje të tilla si gastrit, ulçerë, hernie gastrike . Në të njëjtën kohë, nuk është i zbatueshëm për ata që më parë i janë nënshtruar operacioneve të tilla si reduktimi ose heqja e stomakut.

Ushqyerja pas Balonit gastrik Pacientët që iu nënshtruan

operacionit me balon gastrik duhet të konsumojnë ushqime të lëngshme për dy deri në tre ditët e para. Në këtë proces duhet të konsumoni të paktën 1.5 litra ujë. Në ditët në vijim mund të kaloni në ushqime të buta si pureja. Javën e parë nuk duhet konsumuar ushqime të forta. Pas përfundimit të një jave, gradualisht mund të kaloni në ushqime të ngurta. Ushqimet që prodhojnë gaz dhe pijet acidike nuk rekomandohen për pacientët me tullumbace gastrike. Ata që kanë probleme me thartirën mund ta kapërcejnë këtë problem duke konsumuar qiqra. Gjatë procesit të të ushqyerit pas balonës gastrike, numri i vakteve duhet të rritet në 5 ose 6; Ushqimi duhet të gëlltitet pasi të përtypet tërësisht. Puthje. Dr. Özhan Çetindağ është emri i duhur për ata që duan të bëjnë një operacion me balon gastrik .