Ai ka lindur më 13 janar 1985 në Ankara. Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në Ankara. Pas diplomimit në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Erciyes në vitin 2010, ai punoi si mjek i përgjithshëm në qytetin e tij të lindjes Şereflikoçhisar në 2011. Në vitin 2011 filloi me sukses specializimin e Kirurgjisë së Përgjithshme në Ekzaminimin e Specializimit Mjekësor (TUS). Ai përfundoi specializimin në Spitalin e Trajnimit dhe Kërkimit İzmir Tepecik në vitin 2016 dhe u bë Specialist i Kirurgjisë së Përgjithshme. Ai ka punuar në Spitalin Shtetëror të İzmir Torbalı në periudhën 2016-2018 dhe ka kryer shumë operacione të suksesshme. Ai ishte pionier i kancerit të zorrës së trashë, operacioneve të refluksit laparoskopik dhe operacioneve për zvogëlimin e gjoksit, të cilat nuk ishin bërë më parë, dhe operacionet e tij të suksesshme në atë kohë u shfaqën në shtypin kombëtar dhe vendor. Nga viti 2018 deri në vitin 2019, ai ka punuar si specialist i Kirurgjisë së Përgjithshme në Spitalin Arsimor dhe Kërkimor të Izmir Suat Seren. Në vitin 2019, ai u vlerësua me vendin e dytë në Turqi në Provimin e Specializimit Minor (YDUS) dhe iu dha e drejta të specializohej në Onkologji Kirurgjike. në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Ankarasë, Departamenti i Onkologjisë Kirurgjike. Në të njëjtin vit, ai kaloi provimin e aftësisë së Shoqatës Turke të Kirurgjisë si i dyti dhe mori të drejtën për të marrë një certifikatë aftësie. Ai ka punuar në Klinikën e Onkologjisë Kirurgjike Universitare të Ankarasë midis 2020 dhe 2022. Dr. Özhan Çetindağ, i cili është i interesuar kryesisht për kirurgjinë laparoskopike dhe kirurgjinë e kancerit, ka interesa të tjera të veçanta; vertigo, operacion në stomak, aplikim i botok në stomak dhe aplikim me balon gastrik.