inguinale Hernia inguinale është një nga llojet më të zakonshme të hernies. Kanalet në rajonin inguinal mund të jenë në një strukturë të dobët tek disa njerëz për shkaqe të lindura dhe në të tjerë për arsye të mëvonshme. Kanalet e dobëta bëjnë që organet të varen nga pozicioni i tyre. Ënjtja është një nga simptomat më të dukshme të kësaj gjendjeje, e cila quhet hernie inguinale . Disa pacientë përjetojnë dhimbje së bashku me ënjtje.

e mundur të flitet për lloje të ndryshme të hernies inguinale sipas vendeve të formimit. Ekzistojnë tre lloje hernie si hernia inguinale direkte, hernia inguinale indirekte dhe hernia femorale. Një hernie inguinale e drejtpërdrejtë është dypalëshe dhe ndodh përmes murit të barkut. Hernia inguinale indirekte është një lloj hernie që ndodh përmes kanalit inguinal. Ato që formohen duke kaluar nëpër vrimën e quajtur unazë femorale quhen hernie femorale. Ky lloj është më i zakonshëm tek femrat.

Si kryhet kirurgjia e hernies inguinale? Gjatë operacionit të

hernies inguinale , përdoret materiali kirurgjik i quajtur patch. Në operacionet e hapura, patch-i vendoset në indin e fascisë, ndërsa në operacionet e mbyllura, aplikohet në indin intra-abdominal. Patch-i i vendosur në bark është më i favorshëm për sa i përket komoditetit të pacientit pas operacionit. Në copëzën e vendosur në indin e fascisë; Shqyerja ose rrëshqitja mund të ndodhë kur pacienti kollitet, tendoset ose ngre rëndë. Prandaj, operacioni i mbyllur i hernies inguinale është shumë më i favorshëm për pacientin.

Dallimet midis Kirurgjisë Inguinale të Hapur dhe të Mbyllur Kirurgjia e Hernisë Inguinale

e hapur dhe e mbyllur është e ndryshme nga njëra-tjetra për sa i përket përfitimeve që i ofron pacientit dhe mjekut. Me kalimin e kohës, operacionet laparoskopike kanë zënë vendin e operacioneve të hapura, të cilat praktikohen prej vitesh. Në metodën laparoskopike, barku arrihet përmes një prerjeje shumë të vogël të bërë nga barku. Në operacionet e hapura, madhësitë e prerjeve janë më të mëdha. Në të njëjtën kohë, periudha e rikuperimit është më e gjatë. Pas operacionit laparoskopik të hernies inguinale, pacienti shërohet në një kohë më të shkurtër dhe probabiliteti i rikthimit të sëmundjes zvogëlohet.

Gjërat që duhen marrë parasysh pas operacionit të hernies inguinale Pas operacionit

laparoskopik të hernisë inguinale , pacienti duhet të bëjë disa gjëra për të përshpejtuar procesin e shërimit. Disa prej tyre; për të mos ngritur peshë, për të mos bërë ushtrime të vështira dhe për të mos u sforcuar. Për të hequr qafe problemin tuaj të hernisë inguinale me ndjekje dhe kontroll të rregullt pas një procesi të rehatshëm operacioni, Kirurgu i Përgjithshëm Op. Dr. Mund të arrini në Özhan Çetindağ